Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zkouším zhubnout podle Mačingové - XIV. díl - Mám za sebou 23 dní (aneb Nějak to začínám flákat)

Ach jo, jsem hrozná. Zbývá mi poslední týden a já to začnu "flákat". Zlobím se na sebe. Denní režim mám pořád stejný, nedostatkem času to tedy není. Spíš jsem líná. Pohodlí zase začalo ovládat zárodek mého lepšího já.

 V pondělí jsem si místo večeře vzala pouze kousek zeleniny. Dnes, v úterý, jsem k obědu měla jen jedno jídlo z předepsaných dvou. Večeři jsem také vynechala a místo toho jsem si před chvílí dala marinované tofu. Sakra! Proč to dělám? Mám pořád stejně práce, nepřibylo nic nového, takže časově jsem na tom stále stejně. Na začátku mi nevadilo dělat si obědy na další den klidně o půlnoci, teď jsem líná si v devět dělat večeři. Když já ale opravdu nemám hlad! Úplně mi stačí snídaně, pak nějaké ovoce ke svačině, oběd a potom už jen okurka, oříšky nebo tak.

 Chtěla jsem být vzorná čtenářka knížky od Antónie Mačingové. Být šprt, který jede přesně podle osnov. Zasloužit si jedničku s hvězdičkou. Autorka někde v knížce psala, ať jídla nevynecháváme, ať se držíme popsaných postupů a nevymýšlíme svoje experimenty. Že jedině tak může slíbit, že její stravování bude mít pozitivní účinky.

 Co mohu s čistým svědomím odpřisáhnout je to, že jsem za celých těch 23 dní neměla nic mimo doporučené potraviny. Neměla jsem žádné pečivo (tedy jednou bylo k snídani předepsané, tak to nepočítám), ani milimetr čokolády nebo jiné sladkosti. Piju hodně vody.

 Chuť na sladké (hlavně po obědě!) pořád je, ale už se sebou nesmlouvám. Prostě NE a tečka. Žádné přemýšlení o tom, že to božsky chutná. Nic. Zarazit hned v začátku. Prostě jediné sladké, které pro mě momentálně existuje je med a ovoce. A nebudu o tom se svou rozmlsanou "já" diskutovat :) Co mají dělat lidé, kteří jsou nějak nemocní a třeba už v životě nesmí ochutnat to či ono? Já si za svá kila mohu sama. K snídani sladké cereálie. K obědu pečivo nebo nějaká rychlovka. K večeři čokoláda. Nemůžu pořád jen brát, musím i dávat. Moje tělo teď potřebuje pročistit. Čokoládku si zase budu moct někdy dát, ale teď ještě ne.

 Kdykoli se v pokrmu objeví kedlubna, tak mám pak řidší stolici. Také horká voda s citronem nebo zázvorem působí podobně. Není to ale žádný úporný průjem, prostě jen jedna, dvě návštěvy toalety probíhají rychleji než jindy :)

Tak dobře, klid, nebudu se na sebe zlobit! Udělala jsem velký krok!! Několik let jsem se odhodlávala "něco" dělat, a teď už třetí týden nejím sladké. To je obrovská cesta. Uff. Začátky byly těžké, ještě pořád to všechno vlastně beru jako začátek. Změnit zažité vzorce nemůže trvat jen 28 dní. Už jsem psala, že po 28čce chci najet hned na další 28-denní cyklus. A taky, že jo! Vím už, jak dlouho mi vydrží v ledničce ta která surovina, také jsem si vypozorovala, na které chody je potřeba pár minutek a zvládnu je tak před odchodem do práce, a které vyžadují víc času. Budu tohle všechno brát jako takový první pokus. Jako že jsem si musela projít tu trasu, vyzkoušet si, kde je jaký kopeček, kde je nerovný terén. Do další 28čky jsem tedy o něco moudřejší. NEVZDÁVÁM TO!

 

Autor: Berta Zázvorková | úterý 11.8.2015 21:40 | karma článku: 7,78 | přečteno: 806x
  • Další články autora

Berta Zázvorková

Není potřeba nikoho ohromit, nikomu podlézat

Tím, co píšu v nadpise, jsem si jistá. Jsem typ člověka, který věří, že když budu sama sebou (a dovolím si být sama sebou), moje okolí se pročistí, oddělí se zrno od plev a zbydou mi v něm tak jen lidé, kteří za to stojí.

27.6.2018 v 8:00 | Karma: 12,23 | Přečteno: 322x | Diskuse| Ona

Berta Zázvorková

Můj názor na duchovní průvodce transformací života

Kurz, který ve mně spustil drobnou nechuť ke všem těm osvíceným lidem, kteří "vědí" něco víc a mají "dar" v druhých objevovat příčiny chmur, trval několik měsíců a byl dost intenzivní. Jednou týdně se skupinka asi dvanácti osob

23.6.2018 v 20:42 | Karma: 15,28 | Přečteno: 507x | Diskuse| Ona

Berta Zázvorková

Agorafobie (5. díl - Příprava na těhotenství)

I přesto, že můj život není jako běžné populace, rozhodla jsem se, že se v rámci několika měsíců pokusíme stát se s partnerem rodiči. Chci podniknout pár kroků, které, jak doufám, vyrovnají to, že budu asi pořád "zobat" pilule.

15.4.2017 v 20:53 | Karma: 7,32 | Přečteno: 393x | Diskuse| Ona

Berta Zázvorková

Agorafobie (4. díl - Je sobecké chtít děti?)

Jsem žena, která kromě toho, že trpí agorafobií s panickými záchvaty, tak chce brzy miminko. Jsem zamilovaná a milovaná, mám kde bydlet, mám práci, která jde skloubit s mateřstvím, už vím, co chci - podmínky by nemohly být lepší.

15.4.2017 v 14:52 | Karma: 10,63 | Přečteno: 452x | Diskuse| Ona

Berta Zázvorková

Co na seznamce nezabírá aneb pravopis, negativita, fňukání a nedostatek fotek

Chceš si najít přes internet holku? Tak se nauč český pravopis, nešiř negativitu, nefňukej a udělej si alespoň dvě selfie ... obličeje:) Předkládám další čtyři projevy, které mě na profilech na seznamce hned odradí.

10.6.2016 v 21:10 | Karma: 22,58 | Přečteno: 1506x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Promluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:21

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny proběhne tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1412x
Považuji se hlavně za lidskou bytost, potom za ženu, dceru, sestru, kamarádku, kolegyni. Mám i další role - zákaznici, čtenářku, posluchačku, Evropanku, pacientku.. ale tyto role neberu jako svoje životní, jsou jen vedlejší:) Snažím se pochopit svět kolem mě i svět ve mně. Zjištuji, že je to sakra propojené:), a že se rozdíl mezi "venku" a "vevnitř" stírá. Rezignuji na to, že má vše nějakou univerzální logiku, že existuje spravedlnost, pravda. Já jsem jediná, kdo může nastavit, co PRO MĚ bude logické, spravedlivé a pravdivé. Zbytek je jedno. Bytostně toužím jen BÝT.