Co na seznamce nezabírá aneb pravopis, negativita, fňukání a nedostatek fotek

Chceš si najít přes internet holku? Tak se nauč český pravopis, nešiř negativitu, nefňukej a udělej si alespoň dvě selfie ... obličeje:) Předkládám další čtyři projevy, které mě na profilech na seznamce hned odradí.

Hrubky

 Čeština je těžká. A i když je to náš rodný a milovaný jazyk, dovolím si tvrdit, že každý z nás občas udělá nějakou tu pravopisnou chybu. Co ale vůbec nechápu, je hrubka v běžných slovech! Přísahám, vážně, nekecám, že jsem viděla fotografii muže, kde byl s nějakým chlapcem, a u toho byl popisek "já a můj sin"! Ten člověk určitě nemyslel anglické slovo "sin" (v překladu "hřích"). I když .. Pokud ano, tak mě fakt dostal a je vtipnější, než jsem si myslela. No, vlastně ani není, falešný poplach, protože tam měl i jiná slova, která v angličtině už ale určitě neexistují!

Kdy psát "mě" a kdy "mně"?

Mně:) osobně pomáhá Pepík. Jakmile si místo toho dosadím Pepíka, hned vím. Když je tvar kratší, Pepíka, píšeme MĚ. Když delší, Pepíkovi, je tvar MNĚ. Příklad: Ona m.. viděla. Ona Pepíka viděla. Bude tam "mě". Nebo další: Dejte to m..! Dejte to Pepíkovi. Bude tam "mně". Dosaďte si jiné jméno dle libosti. Můžete si tam dát Roberta, Zachariáše nebo třeba Havla, Klause a Zemana, jak je komu libo:)

Uražený ego-profil

 Seznamka, na které jsem já, má jen omezený počet znaků pro to, aby o sobě člověk něco napsal. Přijde mi jako velká škoda tento malý prostor využít na házení špíny. Jeden "borec" tam měl text, kde psal něco jako: "To je hrozný, co za zakomplexovaný existence sem leze. Tak když už ti napíšu, tak aspoň kvákni na pozdrav, ne?"

Mně, amatérské psycholožce, hned v hlavě naběhne, že tento hoch je sám zakomplexovaný případ. Asi mu nějaká slečna neodpověděla a on to snáší hooodně těžce. Bože, třeba těch slečen bylo víc!! A nebo je možné, že tu seznamku bere sakra vážně, protože už nutně potřebuje vztah, sex nebo další věc, kvůli které si profil založil. To nepůsobí moc vyrovnaně.

Citové vydírání

"Samota je hrozná věc. Copak není nikdo, kdo by mě mohl milovat? Chci tak moc?"

Chlape, nauč se první milovat sám sebe. Pokud čekáš, že ti nějaká žena (dcery a vnučky se nepočítají) dá smysl života, budeš pro tu holku jen přítěží a bude s tebou časem nešťastná. Lidé, kteří se nemají rádi (těch pět minut ráno pod peřinou se nepočítá!:), mají tendence žárlit, řešit každé slovíčko a každý pohled, potřebují neustálé důkazy lásky. Stáhni na chvíli inzerát a najdi se. Pak to zkus zase!

Jen jedna fotka

Vypozorovala jsem, že když má někdo na profilu jen jednu jedinou fotečku, je to nejčastěji proto, že:

a) fotka není jeho

 Ano, i já naletěla. Psala jsem si několik dní s osobou, která pak přiznala, že fotku si vypůjčila. Obhajovala to slovy, že mi chtěla ukázat, že vzhled není všechno. Chci přeci přítele nejen na povídání si, podporu, ale i na takové ty dospělácké aktivity a logicky chci, aby se mi ty fyzické činnosti s ním líbily! Možná jsem povrchní, ale i vzhled toho druhého u mě hraje roli. Ukamenujte mě...

b) fotka je jeho, ale on už tak nevypadá dobrých deset let

 Oh, jak strašně ráda bych si na profil dala fotky z doby, kdy mi bylo dvacet. Ta postavička, ta energie v obličeji, ty vlasy!! I průměrná fotka z té doby je tisíckrát lepší než ta nejlepší fotka z nynější doby:) Ale co z toho? Možná na nějaké to internetové cukrování ty staré fotky pár kluků navíc přitáhnou, ale jak to pak udělám v reálu? Ten kluk bude hned vědět, že tamta "dokonalá" je bohužel už dávno obrazně řečeno mrtvá. Lepší hrát od začátku na upřímnost, než stavět na nějaké iluzi.

c) nabízí, že víc pošle, ale jen emailem

 Ajajaj. Jakmile ten na druhé straně napíše, že fotek má samozřejmě víc, ale nechce je dávat na internet, a že moc rád naposílá emailem, je na 99% jasná jedna věc. Ta fotka, kterou na email pošle, nebude zobrazovat jeho obličej. Ani jeho krk. Ani jeho ruce....na fotce bude jen jedno takové to místo, které by se mělo obnažovat až jako poslední (a srdce to určitě není).

 

UDĚLALA JSEM NĚKDE V TOMTO ČLÁNKU HRUBKU? DEJ VĚDĚT :)

 

Autor: Berta Zázvorková | pátek 10.6.2016 21:10 | karma článku: 22,58 | přečteno: 1506x
  • Další články autora

Berta Zázvorková

Islám potřebuje Evropu

22.9.2015 v 22:30 | Karma: 10,15
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1412x
Považuji se hlavně za lidskou bytost, potom za ženu, dceru, sestru, kamarádku, kolegyni. Mám i další role - zákaznici, čtenářku, posluchačku, Evropanku, pacientku.. ale tyto role neberu jako svoje životní, jsou jen vedlejší:) Snažím se pochopit svět kolem mě i svět ve mně. Zjištuji, že je to sakra propojené:), a že se rozdíl mezi "venku" a "vevnitř" stírá. Rezignuji na to, že má vše nějakou univerzální logiku, že existuje spravedlnost, pravda. Já jsem jediná, kdo může nastavit, co PRO MĚ bude logické, spravedlivé a pravdivé. Zbytek je jedno. Bytostně toužím jen BÝT.